Panoraamakuva pihasta.

Panoraamakuva pihasta.

tiistai 28. joulukuuta 2010


Nyt kun ei ole enää niin kova pakkanen, niin takassa on tuli harvemmin ja siksi Sulon täytyy etsiä muualta lämpimiä paikkoja. Heti jos muori alkaa kutomaan tai töllöttämään, niin syliin pitää päästä. :)

Tässä nuo nyt lumiset portaat toukokuun lopulla.

Kymmenisen astetta on tänään pakkasta ja pieni viima käy pohjoisen suunnalta. Lumi on tuulessa kinostunut hienosti moneen paikkaan, kuten tässä kivimuurin reunaan kalliolle vievillä portailla.

Takkapuita hakiessa otin tuon kuvan ja siihen jääkin ulkoilu tänään ja loppupäivä menee orkideoiden kastelussa.

Auttaisikohan

Kyllä systeemit tarkkaan seuraa tekemisiä netissä. Pari päivää kun olen opetellut blogin käyttöä, niin jo se on huomattu ja nyt tyrkytetään nopeampaa selainta. :)

Mahtaisikohan meikäläisen bloggaaminen yhtään nopeutua selainta vaihtamalla? ;)

Yökukka


Arovuokko.

Opettelua

Maanantaipäivä sitten menikin ihmetellessä ja opiskellessa tätä uutta systeemiä, eikä muista hommista tullut oikein mitään. Olen jo vuoden verran pyrkinyt vähentämään nettiaikaa ja siksi olen hyvin vähän enää kirjoitellut keskustelupalstoilla ja raskaimpia sivuja jättänyt kokonaan katselematta.

Kun kesällä aikaa meni remonttihommissa, niin kuvat jäivät lähes täysin käymättä läpi ja siksi olen nyt syksystä lähtien yrittänyt urakoida niiden kanssa, että tietäisi edes, mitä kaikkea onkaan tullut kuvattua. Pääasiana tietysti perhoskuvat ja niiden nimeäminen, mutta samalla siinä tulee katseltua muitakin kesäkuvia ja välillä sitten laittelen niitä nettiinkin.

Olen jo useamman vuoden ajan pitänyt eräänlaista kuvapäiväkirjaa puutarha-aiheisilla keskustelufoorumeilla, mutta se on ollut tavallaan väärä paikka sille. Siksi olen nyt viimeaikoina rakentanut kuva-albumeita Facebookiin, jossa ne saa hienosti järjesteltyä aiheittain ja nyt olisi tarkoitus tästä blogista rakentaa se varsinainen päiväkirja.

Aikaisemmin käytin kuvapankkina Photobuckettia, mutta sen ilmainen tila alkoi täyttymään ja nyt ne ovat sitten naamakirjassa. Picasaa en ole vielä ottanut käyttöön ollenkaan ja toisaalta saattaisin omille kotisivuillenikin varastoida aika paljon kuvia, kunhan ensin saisin ne uusittua ja siirrettyä isompiin tiloihin.

Ensin kuitenkin pitää viime kesän kuvat käydä läpi ja alkaa valikoimaan uusia kuvia kotisivuille ja pienennellä ne sopivan kokoisiksi.