Panoraamakuva pihasta.

Panoraamakuva pihasta.

tiistai 30. elokuuta 2011

Päivän toukka.

Macrothylacia rubi, larva, heinähukka, toukka.

Macrothylacia rubi, larva, heinähukka, toukka.
Nyt on liikkeellä paljon isoja perhostoukkia, 
kun ne alkavat etsimään koteloitumis- tai talvehtimispaikkaa.
Tämän otin talteen maantieltä, ettei se jäisi autojen alle.
Talvehtii kuulemma toukkana ja vasta keväällä koteloituu
johonkin heinikkoon ja kuoriutuu jonkin ajan kuluttua 

4 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Onpa söpö, mutta hurjan näköinen etupää! Ihan kuin joku hirviö Taru sormusten herrasta!

pike kirjoitti...

Noin komeasta toukastako tulee vain yöperhonen?Onko tuo punainen kukka oikeesti tuon niminen?Tämä kesä oli perhoskesä, mun mielestäni, sen näkee blogistanikin.Hyvää syys kuvaamista!

Raakki kirjoitti...

Aika hieno toukka tuokin on, vaikkakin aika vaikea kuvattava, kun se liikkuu koko ajan ja nuo karvat ovat niin ohuita ja pehmeitä, ettei tahdo saada tarkennettua oikeaan kohtaan.

Täytyy vielä sanoa, että jos itsellä on taipumusta jonkinlaiseen allergiaan, niin noita karvaisia toukkia ja aikuisia perhosiakaan ei kannata ottaa käteensä, koska ne voivat joillekin aiheuttaa allergisia oireita ja kutinaa.

Pääasiassa öisin minä olen tuota perhosta nähnyt ja minusta sekin on aika hieno ja iso. Yöperhosista löytyy monia tosi hienojakin perhosia, eli ei ne välttämättä ole VAIN yöperhosia. ;)

Pipsa, jos tarkoitit viimeöistä kukkaa, niin sen oikea nimi on iso-oppineittenkukka tai vaihtoehtoisesti tsinnia - molemmat hyväksyttyjä suomenkielisiä nimiä sille kukalle.

pike kirjoitti...

neuvoisitko miten saan muutettua nimeni, asetuksista kai, ku en ny muista, jos vähä osviittaa annat, samannimisiä on jo liian monta ,voi sekoittua. Miten saisin myös kalenterin ja selaimen ja kellonkin sinne näytille.-kiitos etukäteen, ohjeet voit blogiini kirjoittaa myös.kiitos