Panoraamakuva pihasta.

Panoraamakuva pihasta.

torstai 13. tammikuuta 2011

Yökukka

Orvokki.

Kokeilua

Vielä toinen kokeilu orkideakuvalla, jonka pienensin itse jo valmiiksi kokoon 1600 x 1200 ja valitsen etusivulla näytettäväksi keskikokoisen pikkukuvan.

Tämänkin kuvan "paino" jää alle 20 kt:n ja kun kuvan suurentaa, niin sen "paino" onkin jo lähes 300kt, koska sitä ei ole pakattu nettikokoiseksi.

Kun tein tämän kuvan valmiiksi 600 x 450 kokoiseksi nettikuvaksi, niin sen "painoksi" tuli hieman  päälle 50 kt. Sitä ei silloin tarvitse ollenkaan naksutella hiirellä, koska se koko kyllä riittää kukkakuville. Ja sellaisiakin kuvia voi sivulla olla jo aika monta, ennen kuin se näkyisi latausajassa.

Eli kuvani varmaankin pienentelen jatkossakin itse ja yksittäiskuvat laittelen yksitellen suoraan tarkoitetun kokoisina. Jos kuvia tulee enemmän samaan asiaan liittyen, niin sitten käytän noita pikkukuvia tekstin yhteydessä. Siltä tuntuu ainakin nyt tähän mennessä oppimani perusteella.

Kokeilua

Nyt täytyy kokeilla laittaa kuva ihan alkuperäisenä pienentämättä sitä ollenkaan ennen nettiin siirtämistä. Ainakin esikatselussa se näyttää ihan siedettävältä automaatin pienentämänä. Kuvaa napauttamalla se sitten suurentuu jopa paljon isommaksi, mitä näyttöön mahtuu ja sitä joutuu vierittelemään, mutta siitä pystyy sitten katsomaan vaikka jokaisen kukan erikseen.

Lähetin tuon kuvan  3073 x 2304 kokoisena ja tiedostokoko oli 1,47Mt. Systeemi pienentää sen automaattisesti näköjään kokoon 1600 x 1200 ja tiedostokoko putoaa samalla noin 500 kt:n. Kun kuvan liittää tekstiin, niin siinä voi valita, että minkäkokoisena se näytetään ja pienin koko on olemattoman pieni myös "painoltaan", eli vain noin 5 - 20 kt, jos käyttää tuota pienintä kokoa. Silloin voi useampiakin kuvia laittaa ilman, että sivun latautuminen hidastuisi.

Ensimmäisen hiiren napautuksen jälkeen kuva näyttää asettuvan näytölle maksimikorkeuden mukaan ja leveys asettuu sitten sen mukaan. Tuo on hyvä ominaisuus, koska on paljon erikokoisia näyttöjä. Jos siis haluaa hienoja isoja kuviaan laittaa täysikokoisina, niin sekin onnistuu tällä systeemillä ilman, että kuvaa täytyisi odotella minuuttikaupalla.

Monilla keskustelufoorumeilla kuvia yritetään pakata pienemmiksi roboteilla. Ne pienentävät kuvien ulkomittoja, mutta tiedostokoko jää pakkauksessa älyttömän isoksi, jopa 500 kiloisia kuvia olen nähnyt. Niitä kun sitten laitetaan monta samaan viestiin ja viestejä tulee pitkä rivi ja systeemistä johtuen ne kaikki ladataan koneelle samalla kertaa, niin sivun latautuminen vie hitaimmilla laajakaistanopeuksilla todella kauan ja kuvat vaan vilisee silmissä.

Eipä silti, kyllä nämä blogitkin saa hitaiksi, ellei yhtään mieti asiaa. Täällä sentään ohjeissa selvästi neuvotaan se, kuinka sivut saadaan pysymään sujuvina: http://www.google.com/support/blogger/bin/answer.py?hl=fi&answer=42394

Lumitöitä ja muuta                                                      Tänään siis piti taas ulkoiluttaa
                                                      lumilinkoa. Ei lunta nytkään paljoa
                                                      ollut satanut, noin viisi senttiä,
                                                      mutta parempi sekin on heittää
                                                      kauemmaksi, ennen kuin se
                                                      pakkaantuu kovaksi.


Minulla on vielä vähän opettelemista
kuvien sijoittelussa, kun ne eivät ihan suosiolla näytä menevän siihen mihin niitä yritän laittaa. :)

Mutta lumityöt tuli kuitenkin tehtyä ja nyt sitten saunaan.

Päivän kesäkuva.

13.06

Päivän kuva

Lunta on yöllä tullut taas lisää, joten ei muuta kuin kuntoilemaan.

Yökukka

Orvokki.