Panoraamakuva pihasta.

Panoraamakuva pihasta.

lauantai 19. maaliskuuta 2011

Päivän orkidea.

Phalaenopsis hybridi.
                 Muutama vuosi sitten hankittu pienikukkainen perhonen aloitti kukintansa. :)

Perhoskuvia...

Apamea monoglypha, isojuuriyökkönen.
Perhoskuvien teko kotisivuille jatkuu edelleenkin. En muistanutkaan, että kuinka hidasta hommaa tämä on, kun kuvat ensin käy läpi ja nimeää ne. Sitten pitää niistä valita sopivat ja pienentää ne nettiä varten ja kun kuvia yökkösistäkin näyttää kertyvä lähes 2000kpl, niin pitkään siinä saa vielä koneela istua.

Tässä kuvassa on yksi harvoista päivällä lentävistä yökkösistä aterioimassa saunakukalla.

Erikoisempia siemeniä.

Maatiaisesta löytyy lähinnä parinnekasvien siemeniä ja siksi olen selaillut myös Exotic Gardenin luetteloa miettien tlaamista sieltäkin. Muuten luettelo on hyvä ja tiedot perusteellisia, mutta kun meillä on tavoitteena hankkia lähinnä hyönteiskasveja, niin valitettavasti siellä ei ole niitä erikseen mainittu, vaan ne tiedot täytyy sitten etsiä jostain kirjoista.

Joskus vuosia sitten olemme tuolta tilanneet isojakin siemeneriä ja kun silloin emme olleet kovin paljoa perehtyneet kasvuvaatimuksiin, niin paljon tuli tehtyä turhiakin hankintoja. Eli nuo kasvuvyöhykkeet lienevät vähän arvailuja sekä peruja ruotsalaisesta luettelosta, kun suurin osa siemenistäkin tulee sieltä.

Luettelo on muutoin hyvä ja sieltä täytyykin kopioida itseä kiinnostavien kasvien tietoja omaan käyttöön, ettei tarvitse tietoja aina kaivaa tuosta pitkästä luettelosta.

Luettelo löytyy täältä: http://www.exoticgarden.fi/dokument/11katalog_fi.pdf

Siemeniä.

Pitkästä aikaa tuli tilattua Maatiaisesta siemeniä, kun jotain kaksivuotisia lajeja on huonojen kesien vuoksi hävinnyt puutarhasta kokonaan ja jotain uuttakin muori haluaa kokeilla.

Maatiaisen luettelossa ja siemenpusseissakin on hyvät kasvatusohjeet ja selostus kasvista ja sopivista kasvupaikoista.

Ellei ole saanut luetteloa käsiinsä, niin se löytyy nyt myös netistä:

http://www.maatiainen.fi/arkisto/luettelo2011.pdf

Päivän kesäkuva.

19.08.2010

Päivän kuva.

Tänään on lunta sadellut lunta koko aamun ja sitä on tullut jo reilu viisi senttiä. Vieläköhän tässä joutuu lumitoihin.