Panoraamakuva pihasta.

Panoraamakuva pihasta.

sunnuntai 10. huhtikuuta 2011

Yöperhosia.

Xylena vetusta, ruskohirsiyökkönen.
Eilen illalla jo ikkunavaloille tuli yökkösiä ja päivällä sitten laitoin lakanan saunan terassille ja illalla valon palamaan ja heti siihen alkoi perhosia kertymään, vaikka lämmintä on vain asteen verran.

Tuon kuvassa olevan lisäksi valolle tuli heti alkuillasta:

- Brachionycha nubeculosa, huhtiyökkönen, 2kpl.
- Conistra vaccinii, puolukkapiiloyökkönen.
- Orthosia gothica, tunnusraitayökkönen.

Eli vaikka kevät on vähän myöhässä ja lunta vielä paljon maassa, niin perhosten lento näyttää käynnistyvän ihan normaalisti.

Kyyhkyset palanneet.


 Meillä on jo monena kesänä pesinyt kyyhkyspariskunta pihapiirissä. Eilen ne palasivat ja tänään jo kuhertelevat pihakoivussa. :)

Päivän kesäkuva.

10.06.2010 

Päivän kuva.

Hieno aurinkoinen kevätpäivä on tänäänkin. Yö on ollut aika kylmä ja tuulee kovaa, joten kylmää on päivälläkin, vaika mittarilukema on +4,2°C. Piha on sulanut kokonaan, mutta kinoksissa on lunta vielä lähes puoli metriä.

Illan viimeinen kukka.

Keltakurjenmiekka, Iris pseudacorus.

Messupäivä Helsingissä.


 Tarkoitukseni oli jättää tämän vuoden messut väliin ja siksi en ollut lupautunut millekään osastolle esittely- , tai neuvontatöihin.
 Tuli sitten puhetta työkaverin kanssa messuista ja hän kaipasi kaveria ja lupautui kuskiksi ja niin lauantai tuli käveltyä ja katseltua messuilla.

 Olisimme päässeet Omakotiliiton jäsenkortilla sisään kaksi yhden hinnalla, mutta juuri kun olimme menossa ostamaan lippua, niin vastaan tuli eräs mies, joka kysyi, että haluammeko vapaaliput messuille, eikä meillä ollut mitään niitä vastaan, joten meidän ei tarvinnut muuta, kuin laittaa nimet lippuihin. :)

  Menimme messuille noin klo 13 ja porukkaa oli todella tungokseen saakka ja kulkeminenkin oli siihen aikaan hankalaa.
 Hallin keskiosassa oli kivetyillä alueilla vähän väljempää ja pääsi ihmettelemään työmäärää, joka oli tehty kiveyksien rakentamisessa.


 Keskialueella oli erilaisten järjestöjen paikkoja, joissa esiteltiin niiden toimintaa ja neuvojakin sai, jos osasi kysellä.
 Tässä Suomen Orkideayhdistys ry:n paikka, jossa oli useampiakin yhdistyksen johtokunnan jäseniä esittelemässä yhdistyksen toimintaa ja juttelemassa orkideoista ja tulevasta yhdistyksen 50 vuotisnäyttelystä ensi syksynä.
Hieno suihkulähde hallin keskiosassa.


 Mökkiosastolla oli hieno pöytäsysteemi katoksella, mutta jäi ostamatta, kun oli pikkuisen turhan kallis ja iso kuljetettavaksi. ;)

 Täällä poikkesin juttelemassa uuden Oman pihan terveydeksi -kirjan tekijöiden, Leena ja Heikki Luodon kanssa ja sain heiltä vielä nimmareilla ja omistuskirjoituksella varustetun oman kirjan muistoksi.
 Sailaakin oli mukavaa tavata pitkästä aikaa.
 Voimia teille vielä sunnuntain urakointiin ja hyvää kevään jatkoa!
 Maatiainen ry:n osastolla poikkesin myös pariin kertaan tervehtimässä tuttuja. Ihan mukavasti sielläkin näytti ihmisiä poikkeavan siemeniä hankkimassa ja hyviä kirjojakin oli heillä myynnissä. Hieno pajuhevonen. Olisihan siellä kukkia ollut, mutta tuli halpa reissu, kun oli ehdoton kielto hankkia mitään kasveja. ;)