Panoraamakuva pihasta.

Panoraamakuva pihasta.

tiistai 26. huhtikuuta 2011

Kotisivut rakenteilla...


 Olen koko talven tehnyt kuvia uusille kotisivuilleni ja aika paljon perhoskuvia ehdinkin tekemään, mutta joitakin jouduin kuitenkin siirtämään vanhoilta sivuiltani ja niitä päivittelen sitten ensi talvena.

Sama tilanne on muiden hyönteisten osalta, kun en ole ehtinyt niille nimiä etsimään. olen siis laittanut kaikkiin kohtiin vain malliksi jotain nimellisiä kuvia ja lisäilen niitä sitä mukaa kun ehdin. Kukkakuviakin tulee vielä paljon lisää myöhemmin. Nyt tein pihakuvia aika paljon vuodelta 2005 ja 2010. Myöhemmin lisäilen jonkin verran kuvia myös muille vuosille, en ehkä noin paljoa, kuin noille kahdelle vuodelle, mutta kuitenkin joitakin kuvia joka kuukaudelle.

  Toistaiseksi kotisivuni ovat kuvan mukaiset ja pientä muokkausta ulkonäköönkin vielä tulee, ainakin nuo mustat reunukset pitäisi saada pois - en tykkää yhtään tuollaisista surureunuksista.

  Se, mitä eniten on kaivattu sivuille, on Haku, ja se toimii todella hyvin sivustolla. Olen laitellut hakusanoja esim. pihakuviin ja ne hausanat löytyvät listattuna, kun Haku -kohtaa sivuilla klikkaa. Hakua voi kuitenkin käyttää vapaahakunakin, eli hyönteisiä tai kukkia voi hakea ihan vapaasti suomalaisella tai tieteellisellä nimellä, jolloin kyseisen sanan sisältävät kuvat tlevat näkyville. :)

 Sivuilla ei ole vielä sähköpostilinkkiä, eikä vieraskirjaa, mutta kuvien alle voi laittaa terveisiä. Ja jos jotain toiveita haluaa esittää, niin nekin tulevat komenttina perille. Olisi mukavaa kuulla, että miltä sivujen käyttö tuntuu. Kannattaa huomata se, että sivujen latautumisen nopeuttamiseksi olen yhdelle sivulle laittanut alle kaksisataa kuvaa ja esim. yökkösiä on siksi kahdeksalla sivulla ja sivun vaihto tapahtuu sivun alaosasta.

Ja nuo sivut siis löytyvät osoitteesta: www.raakkila.fi

Yöperhosia.

Brachionycha nubeculosa, huhtiyökkönen.
 Näitä kuvan yökkösiä on nyt paljon liikkeellä, toissa yönä niitä oli yhtäaikaa valolla 16 ja viime yönä 6, kun en jaksanut kovin myöhään valvoa.

  Viime yön muita perhosia:

- Panolis flammea, mänty-yökkönen.

- Lacanobia contigua, kirjotarhayökkönen.

- Orthosia populeti, haaparaitayökkönen.

- Orthosia incerta, isoraitayökkönen.

- Achlya flavicornis, kevätvillaselkä.

- Lycia hirtaria, käherämittari.

 Kotisivuni olivat jonkin aikaa pimennossa, kun niitä rakentelin uudelle palvelimelle. Kun en osannut kaikkea tehdä itse, niin jouduin vähän odottelemaan apua. Kuvia olen aina joutessani sinne lisäillyt ja aina tilaisuuden tullessa laittelen niitä sinne lisää.

  Kokelin nyt linkittää noita muita perhosia vanhoihin kotisivujen kuviin ihan testimielessä.

Pyöräilyä...


 Mukava aurinkoinen päivä oli tänäänkin, joskin tuuli oli ajoittain turhan kovaa. Pyöräilin kirkolla ja sinne mennessä oli todella kova vastatuuli ja olin aivan hiestä märkänä, kun menin parturiin.

  Ajelin sitten pikkuhiljaa Nummelaan katsomaan uutta pyykinpesukonetta, kun vanha sanoi eilen työsopimuksensa irti. Pesuvaiheen se vielä tekee, mutta ei halua siitä jatkaa huuhteluja eikä linkoamisia ja sen määränpää taitaa olla lähipäivinä kaatopaikan kierrätyspisteeseen.

Täytyy uusikin kone käydä joku päivä hakemassa autolla, kun se ei oikein kulje fillarin tarakalla. Näitä muiden tienvarsille hylkäämiä pulloja sekä tölkkejä keräilen fillarin laukkuihin ja saan niistä sitten vähän jätskirahaa, kun vien niitä palautuspisteeseen.

Päivän kuva.


 Edelleenkin aurinkoinen päivä ja jo myt on lämmintä +18,1°C, joten taitaa tulla vielä lämpimämpää, kuin eilen ja silloinkin oli meillä korkeimmillaan +20,4°C.

Illan viimeinen kukka.

Orvokki, Viola sp.