Panoraamakuva pihasta.

Panoraamakuva pihasta.

sunnuntai 29. toukokuuta 2011

Kotisivujen rakentelua.


 Nyt on kotisivut siinä mallissa, että suurempia muutoksia en kesän aikana sinne tee, mutta nyt sinne on helpompaa lisäillä uusia kuvia vaikka päivittäin. Perhoskuvat ovat aika hyvässä mallissa ja sain tehtyä jonkinlaisen valikoiman kovakuoriaisistakin.

  Nyt olen asettanut albumien pikkukuvien maksimimääräksi 400, jotta sivun latausaika pysyisi kohtuullisena hitaillakin nettiyhteyksillä ja siksi jotkin lajit jakautuvat useammalle sivulle. Pikkukuvista on suhteellisen helppoa etsiä oman kuvansa näköistä otusta ja kun sellainen löytyy, niin sitten voi suurentaa kuvan tarkempaa vertailua varten.

 Kannattaa muistaa aina katsoa sivujen määrä ja tarvittaessa siirtyä alhaalta seuraavalle sivulle. Hyönteiset olen nimennyt ensijaisesti tieteellisen nimen mukaan, koska kaikille ei edes ole suomenkielisiä nimiä ja nuo tieteelliset nimet ovat käytössä ihan maailmanlaajuisesti. Sivuilla on viimeisen viikon aikanakin ollut käyntejä mm. Brasiliasta, Yhdysvalloista, Kanadasta ja Vietnamista Euroopan maiden lisäksi ja käynnit ilmeisesti tulevat tieteellisten nimien perusteella Googlen hakujen kautta.

 Haku -toiminto sivuilla on myös hyvä, eli jos on edes jonkinlainen käsitys hyönteisen tai kukan nimestä, niin kannattaa kokeilla haulla löytää sen kuva. Haku toimii kaikilla sanoilla, joita nimessä on, eli voi hakea niin suomalaisella, kuin tieteellisellä nimelläkin ja Haku nostaa kaikki kyseisellä sanalla löydetyt kuvat esille.

Olen yrittänyt laittaa otsikot mahdollisimman selkeiksi, mutta aivan outo ihminen joutuu ilman muuta vähän etsimään, että minkä otsikon alta joku perhonen löytyy, mutta jonkin albumin avattuaan kyllä nopeasti näkee, että millaisia otuksia se sisältää.

 Sähköpostilinkki sivuilta vielä puuttuu, mutta en osaa sitä itse tehdä, joten tarvitsen siihen ammattilaisen apua ja se tulee myöhemmin.

 Tällä systeemillä toimivia tunnistussivustoja on tehty aika vähän ja se on ainakin itselleni ollut aika hankalaa tunnistuksissa, kun nimi ei ole tiedossa. Jos nimen tietää, niin sitten hakukoneet kyllä löytävät kuvia, mutta toisinpäin se onkin vaikeampaa. Siksi olen tätä systeemiä tavoitellut jo monta vuotta ja nyt se toimii jo sillä tavoin, kuin pitääkin.

 Kuvia sivuillani on jo nyt yli 11 000 ja kesän aikanakin varmaan laittelen uusien lajien kuvia ja ensi talvena sitten jatkan kukkien ja muiden hyönteisten kuvien kanssa.

 Rohkenen suositella sivustoon tutustumista: www.raakkila.fi

Päivän kuva.

Phalaenopsis hybridi.
Ovelan kirjava kukka - aivan kuin siinä olisi jäätä. :)

Päivän kuva.

Pilvinen ja usvainen päivä ja välilla muutama tippa vettäkin tippuu, lämmintä noin 10 astetta ja nyt ei tuule juuri ollenkaan. Alppikärhö valloittaa kukkapenkkiä maanmyötäisesti ja on kukkinut jo jonkin aikaa.

Lisää kiitäjiä...

Mimas tiliae, lehmuskiitajä.
Kylmien ilmojen vuoksi on valolla ja lakanalla ollut viime aikoina hyvin hiljaista, mutta viime yönä sentään jotain elämää, kun yö oli vähän lämpimämpi.

Tuon kuvan kiitäjän ja entisten kiitäjien lisäksi viime yönä lakanalla oli seuraavat perhoset:

- Trichopteryx carpinata, haapamittari.
- Lomaspilis marginata, reunustäplämittari.
- Selenia dentaria, kakskuumittari.

Illan viimeinen kukka.

Kirjopikarililja, Fritillaria meleagris.