Panoraamakuva pihasta.

Panoraamakuva pihasta.

sunnuntai 5. kesäkuuta 2011

Aurinkoinen kesäpäivä.

 Hieno kesäinen päivä oli tänään ja lämpötilakin aika sopiva, hyttyset vaan riesana koko ajan.

 Sain kavivonkoristeen rungon maalattua yhteen kertaan ja vähän hiottua valkoisia koristelautoja.

 Aina unohtuu se, että kun jotain paikkaa alkaa korjaamaan ja maalaamaan, niin mutkin paikat huutavat remonttia.

 Kun tauolla menin keinuun istumaan, niin pisti silmään senkin maaliviat ja niin sitten piti alkaa sitäkin hiomaan ja valmistelemaan maalausta varten. Keinua oli vähän nostettava ylöskin, kun sen korotuslankut olivat ihan lahonneet.

 Muutama vuosi tuli velttoiltua noissa kunnossapitohommissa ja nyt niitä sitten onkin kertynyt enemmän ja vähemmän, joten ei tule aika koskaan pitkäksi. Tekisi mieli päivisinkin juosta perhosten perässä, mutta tänä kesänäkään siihen ei kovin paljoa aika riitä.

Sulo ulkona.

Tuumaustuokio päivällä, että mihin sitä nyt menisi......ja löytyihän se mieleinen paikka tänäänkin. :)

Päivän kuva.

Tänään on vähän viileämpi päivä, kuin eilen - mittarilukema on nyt +17.1°C. Nyt voisi olla hyvä ilma maalailla kaivon koristetta, joka olikin jo päässyt rapistumaan aika tavalla. Olen sitä jo vähän raaputellut ja irrottanut valkoiset koristelaudat - vielä vähän viimeistelyhiontaa ja sitten runkoon Tupapunaista.

Perhosvalolla

Phalera bucephala, härkäpää.
Perhonen se on tämäkin ja se tuli viime yönä ensimmäistä kertaa valolle tänä kesänä.

Illan viimeinen kukka.

Pikkutalvio, Vinca minor.

Lisää kiitäjiä...

Deilephila elpenor, horsmakiitäjä.
Vaikka onkin ollut hiljaista noin yleensä perhosrintamalla, niin kiitäjiä on ollut yllättävän aikaisin liikkeellä. Juuri eilen mietin, että kukat kukkivat nyt aikaisin ja nopeasti ja sama näyttää olevan perhostenkin kanssa - en ole koskaan aikaisemmin näin aikaisin saanut tätäkään kuvattua.

Sulo ulkona.

Lauantaina ajoin nurmikon ja jatkoin kukkien tukemista. Sulo oli taas kaverina ja hengessä mukana...

...aamulla se nappasi ensimmäiseksi hiiren ja söi sen heti tuoreeltaan. Sitten meni sitä sulattelemaan siperiankurjenmiekkapuskaan, joka on ilmeisesti myyrien vuoksi tänä kesänä aika harva. Siinähän sitä on hyvä niitä myyriäkin vahtia, jos vielä erehtyvät tulemaan. ;)