Panoraamakuva pihasta.

Panoraamakuva pihasta.

maanantai 6. kesäkuuta 2011

Lisää kiitäjiä...

Mimas tiliae, larva, lehmuskiitäjä, toukka.
 
  Nyt on ensimmäiset kiitäjän toukat kuoriutuneet ja niistä kyylä jo noin pieninäkin pystyy näkemään, että kyseessä on kiitäjän toukka, kun sillä on tuollainen piikki peräpäässä.

  Pohdiskelen tässä juuri, että uskallanko noin pieniä ottaa kasvatukseen kun pelottaa, että jossain vaiheessa kuitenkin unohdan ruokkia niitä.

Lisää kiitäjiä.

Hemaris fuciformis, kuusamakiitäjä.

Kiitäjiä tulee koko ajan lisää. Tämän päivän paras havainto oli Macroglossum stellatarum, etelänpäiväkiitäjä. Sitä ei ihan joka vuosi satu itselle vastaan ja tämä olikin minulle vasta toinen havainto ja hyvä sellainen - 70 pinnaa Havaintokannassa. Se on niin kova lentäjä, etten edes yrittänyt sitä kuvata, vaan lähinnä varmistaa tunnistuksen.

 Se on paljon nopeampi, kuin tämä kuvassa oleva kuusamakiitäjä ja pikkuisen isompikin. Kumpaakaan noista ei päivällä lennossa saa minun kamerallani kunnolla kuvattuakaan, kun ne ovat liikkeissään nopeita ja siivet käyvät niin tiuhaan tahtiin, ettei ne kuvasta edes erotu.

Päivän kuva.

 Aurinkoinen ja lämmin päivä on taas tulossa. Kaivonkoriste saa tänään toisen kerroksen maalia ja luultavasti yritän saada myös keinun maalattua ensimmäiseen kertaan.

  Hetki sitten kuvauskierroksella vilahti pari kertaa ritariperhonenkin, mutta ei malttanut pysähtyä kuvattavaksi. Vaikeata kuvaaminen om muutenkin nyt kirkkaassa auringonpaisteessä.

Illan viimeinen kukka.

Tulppaani, Tulipa sp.