Panoraamakuva pihasta.

Panoraamakuva pihasta.

keskiviikko 8. kesäkuuta 2011

Ritareita liikkeellä.

Papilio machaon, ritariperhonen.
Näitä on nyt liikkeellä - kaksi yksilöä näin yhtä aikaa ja toisesta sain tämän yhden kuvan, kun se kävi aterioimassa sammalleimukasvustossa. Toinen tuli mooseksenpalavastapensaasta ja saattoi käydä munimassa sinne.

Hankalat ilmat on nyt ollut kuvaamisen kannalta, kun koko ajan on kova tuuli - se heiluttelee ja vie mukanaan perhosia eikä tahdo mikään kuva onnistua.

Vilkas perhosyö.

Mythimna comma, juomuolkiyökkönen.
Nyt alkaa valolla olla jo enemmänkin säpinää, eikä tahdo enää ehtiä kaikkia kuvia edes käymään läpi päivän mittaan. Pari kiitäjää oli viime yönäkin ja kolmisenkymmentä muuta lajia. Täysin uutena lajina minulle tuli tämä kuvan yökkönen ja se oli nyt sitten 755. perhoslaji meidän pihasta kuvattuna.

Päivän kuva.


Helteet vaan jatkuvat ja tulee mieleen ajatukset talven kovilta pakkasilta, eli kyllä riittäisi kohtuus kaikessa. Kummallista, että nykyään kaikssa asioissa pitää mennä aina äärimmäisyydestä toiseen. Nyt alkaa taas tontti kärventymään tässä kuivuudessa ja kuumuudessa - kaikki kukinnat ovat ohi parissa päivässä ja tästä kesästä näyttää tulevan vielä surkeampi kuin viime vuonna.

Tuttu pariskunta oli käynyt kesäkukkaostoksilla Tervalammen kartanon puutarhalla ja poikkesivat pihaan kierrokselle.

Illan viimeinen kukka.

Idänunikko, Papaver orientale 'Olympia'.