Panoraamakuva pihasta.

Panoraamakuva pihasta.

maanantai 4. heinäkuuta 2011

Mansikka-aika.Eilen pellonreunassa perhosia kuvaillessani söin sieltä ahomansikoita ja tuli mieleen kerätä niitä heinäänkin. :)

Pihan eläimiä.

Eilen heti sateen jälkeen pihaan ilmestyi jo valoisaan aikaa tämä kaveri...

...en oikein erota noita toisistaan, eli voi olla samakin tyyppi yöllä.
Vasta kuvasta huomasin, että se on tainnut laskea alleen...

...ja oli tulossa jo rapuilla sisään, mutta jätin sen kuitenkin ulos.

Päivän orkidea.

Phalaenopsis hybridi.

Phalaenopsis hybridi.
Kesäaikaan ei tahdo ehtiä ollenkaan orkideoita katselemaan ja kuvailemaan. Nyt kun on pilvisempi päivä, niin kastelen orkideat sisällä ja otin kukkivista muutamia kuviakin. Tämä kukka on muorin siskon miehen ja meillä vain kesähoidossa, mutta tykkäsi muutosta maalle, kun alkoi meille tultuaan kukkimaan. :)

Perhosia valolla.

Sphinx ligustri, syreenikiitäjä.

Sphinx pinastri, mäntykiitäjä.
Viime yö oli taas aika vilkas ja nyt on nähty kaikki meillä esiintyvät kiitäjät, kun syreenikiitäjäkin ilmestyi valolle.

Sulo kesällä.

Tuossa eilen mietiskelin, että mitähän Sulo mahtaakaan nykyään touhuilla, kun se ei syö mitään, eikä sitä usein päivän mittaan näy. Aivan kuin vastauksena pohdinnoilleni Sulo oli eilen illalla tuonut ison rotan autotallin eteen näytille.

Ja vaikka ulkona oli aika märkää, niin Suloa ei mitenkään saanut tulemaan sisään. Yhden aikaan yöllä sitten ulkoa kuului kovaa huutoa ja rääkymistä ja kun menin katsomaan, niin kellarin rapussa oli aivan vieras kissa. Sulo oli ilmeisestikin ajanut sen sinne ja vartioi tunkeilijaa kuunliljojen suojassa. Ovelaa, ettei märkyys haittaa kissaakaan yhtään silloin, kun on tärkeät hommat meneillään ja tuon jäklkeen Sulo olikin aivan märkä ja turkki takkuinen.

Kova huuto molemmin puolin ja kun meni ottamaan kuvaa, niin vieras kissa pomppasi kuunliljojen yli karkuun ja Sulo syöksyi perään kuin ohjus. Tunkeilija häsi ja Sulokin rauhoittui sen jälkeen ja tuli sisään.

Kolmisen tuntia Sulo malttoi nukkua ja herätti minut puoli viiden aikoihin ja silloin maistui jo jauhelihakin. Sen jälkeen se halusikin lähteä taas ulos.

Päivän kuva.

Tänään on vaihteeksi mukavan raikas ilma, eikä tarvitse koko ajan hikoilla. Lämmintä on nyt +19 astetta ja vähän tuuleekin, joten ero eiliseen on aikamoinen.

Helteiden vuoksi kukinnat ovat menneet turhan nopeasti ohitse ja nyt alkaa maisemat näyttämään jo vähän syksyisiltä, kun tarha-alpikin jo kukkii.

Illan viimeinen kukka.

Daalia, Dahlia sp.