Panoraamakuva pihasta.

Panoraamakuva pihasta.

torstai 11. elokuuta 2011

Marketanpuisto

Kaupunkireissulla poikkean aina myös Espoossa Marketanpuistoon kukkaistutuksia katselemaan ja kuvailemaan.
Värinokkosella ja bataatilla on sattu väriä maisemaan......nämä lienevät erivärisiä salvioita.

Sateita.

Olipa tosiaankin vaihtelevia kelejä päivän aikana. Jo kotinurkilla tuli sadekuuroja aamupäivällä vähän väliä ja kauppareissulla kylillä satoi ihan kaatamalla. Lähdinkin sitten kaupunkireissulle ja sain tehtyä kuvauskierroksen Marketanpuistossa sateenvarjon kanssa ja kaupungissa paistoi ajoittain aurinko ihan lämpimästi.

Illemmallalla takaisin ajellessa oli muutaman kilometrin välein tie märkänä ja välillä ihan kuivaa ja maisema paikoitellen hyvin usvainen. Meillä oli pihassakin satanut iha reilusti, eli 15 mm.

Kyllä sitä tuntee itsensä tosi maalaiseksi, kun eksyy kaupunkiin ruuhka-aikana. Kulkuväylät muuttuvat jatkuvasti niin, ettei enää tahdo tietää mistä milloinkin pitäisi ajaa ja ryhmittyä pitäisi osata jo kilometrejä ennen opasteviittoja.

Hirveästi on rakennettu uusia alueita ja valtavia taloja esim. Kumpulaan, jossa kävin kuuntelemassa pistiäisluentoa. Sekin alue on kokonaan uutta, enkä ole sitä ollenkaan huomannut, vaikka olen liikkunut Kumpulan kasvitieteellisessä puutarhassa ja Kumpulan siirtolapuutarha-alueella.

Päivän kuva.

Vaihteleva ilma tänään - välillä paistaa aurinko ja 
välillä taas sataa ja vettä on aamun kuluessa tullut noin 5 mm. 
Ukkonenkin jylisee nyt Helsingin suunnalla.

Vaikka sinipallo-ohdake on paksuvartinen, 
niin sekin on nyt sateissa kaatunut, 
kun en ole muistanut tukia laittaa.

Illan viimeinen kukka.

Amatsoninlilja, Eucharis amazonica.