Panoraamakuva pihasta.

Panoraamakuva pihasta.

lauantai 22. lokakuuta 2011

Suloa muistellen.

Kesäkuvia selaillessa tulee aina välillä vastaan Sulonkin kuvia ja oikein hämmästyin, kun se vielä heinäkuun lopulla on myyrän saalistanut jostain kalliolta...


...ylpeänä se toi aina saaliinsa näytille.

 Mutta voimille saalistaminen jo silloin kävi ja sen jälkeen oli mentävä levolle.Kerrassaan upea kissa Sulo oli ja hyvät muistot siitä jäi ja paljon kuvia. 
Onneksi saimme Sulon tehtäviä jatkamaan kaksi hienoa kissaa, Kaunon ja Vienon.

Kissavideo.


Pistin pieniä pätkiä kissojen touhuista peräkkäin.

Kalikoiden juurrutusta.

Nyt alkaa olla aika pätkiä pasuunakukat talvisäilöön ja pistää kalikoita juurtumaankin. Minä sain joitakin viikkoja sitten pari valkoisen pasuunan kalikkaa ja laitoin ne silloin veteen. Nyt paksummassa kalikassa on jo juuret lähteneet hyvin kasvamaan ja halutessaan sen voisi istuttaa multaan jo nytkin. 

Itse pidän niitä monesti vedessä läpi talvenkin, mutta se vesiastia kyllä alkaa silloin jo tuoksumaan epämiellyttävästi, joten ihan asuinhuoneessa sitä ei kannta tehdä, vaan istuttaan kalikan silloin, kun siinä on kunnon juuret.

Kuvassa näkyy muuten hyvin se, että paksumpi ja puutuneempi kalikka kasvattaa helpommin juuria, kuin latvasta katkaistu ohuempi ja pehmeämpi kalikka.

Pihatöitä.

Komposti on nyt tyhjennetty tuohon nurmikolle ja muori kuskaa sitä siitä pikkuhiljaa perennapenkkeihin. Minä sain pikkuisen aloiteltua keskeneräisen kompostin lapioimista tuohon tyhjennettyyn osaan. 

Päivä ja voimat loppui kesken, mutta täytyy yrittää huomenna saada tuo laatikosta toiseen lapionti tehtyä. On kyllä turhan märkänä nuo kompostit ja tääytyneekin laittaa jatkossa jotain sadesuojaa siihen päälle.

Kissakuvia.


 Kissoilla taas uutta ihmeteltävää. Hyvin varovasti lähestyivät imuria ja Kauno aluksi vähän etukäpälälläänkin läpsi imuria. :)

Päivän kuva.

Aamupäivällä satoi jonkin verran tihkua, mutta nyt se on loppunut ja pääsee ulkohommiin.
Pitäisi saada tyhjennettyä tuo valmis komposti, että saisin toisen osan lapioitua tähän  lokeroon
ja sitten pääsisi aloittamaan uuden kompostisekoituksen tekemistä ja siivoamaan pihaa.