Panoraamakuva pihasta.

Panoraamakuva pihasta.

maanantai 24. lokakuuta 2011

Liiterin katon putsaus.


 Liiterin katolta olen jo moneen kertaan puhallellut lehtiä pois. Palahuopa on vaan alkanut sammaloitumaan aika tavalla...
...etelänpuoleinen lape on aika puhdas...


...mutta pohjoisenpuoleinen lape on jo melkoinen viherkatto...

...raaputtelin nyt enimmät sammaleet pois
ja täytyy ensi kesänä miettiä jatkotoimia katon suhteen.

Ampiaisia ikkunalla.

 
Meillä on eteisen vintillä isoja ampiaispesiä ja nyt syksyllä ne ovat jostain syystä kokoontuneet aina aamuisin keittiön ikkunaan...

Vespula vulgaris, yleinen ampiainen.
...nyt ne ovat jo vähentyneet, mutta joitakin aikoja sitten niitä oli muorin kertoman mukaan aamuisin ikkuna ihan täynnä heti auringon noustessa ja hävisivät siitä aina sitten vähitellen ja nämä olivat viimeisiä joskus aamu yhdeksän jälkeen.
Monesti ihmeteltiin, että mikä sotkee tuon ikkunan ulkopuolelta, mutta nämä siihen jotain ilmeisesti laskivat niin, että ikkunassa oli pitkiä valumajälkiä.

Kissakuvia.Tänään oli mukavan aurinkoinen päivä ja kissatkin pääsivät siitä nauttimaan eteisessä...
...siellä sitä vaan jotkut kulevat ulkona, eikä me päästä sinne......mutta eiköhän mekin joskus vielä päästä pihahommiin mukaan.

Päivän kuva.

Eilen tuli pimeä, enkä saanut kompostia ihan kokonaan lapioitua toiseen lootaan. Tänään sen kuitenkin saan valmiiksi ja pääsen tekemään uutta satsia tyhjään lokeroon. Olen jo jonkin verran kerännyt lehtiä kasaan kompostin viereen.

Nyt onkin hieno aurinkoinen, lämmin ja kuiva ilma lähteä ulkohommiin. :)

Illan viimeinen kukka.

Krassi, Tropaeolum majus.