Panoraamakuva pihasta.

Panoraamakuva pihasta.

keskiviikko 26. joulukuuta 2012

Remonttihommia.

 Linko-osan hihnahan sitten oli lingosta täysin säpäleinä...

...olihan se merkkiä antanut jo pitkän aikaa,
mutta kun ei saa aikaiseksi edes hankittua varahihnoja kotiin.
Useammankin kerran on ollut mielessä,
että ne pitäisi hankkia, mutta aina se kuitenkin on jäänyt.
Huomenna täytyy sitten lähteä etsimään varaosia kaupungista,
kun siitä on yksi hihnapyörän pulttikin mennyt poikki.
Toivottavasti ei huomenna kovin paljoa lunta sataisi,
ennen kuin saan lingon kuntoon.

5 kommenttia:

Eko kirjoitti...

Tuo onki jo vakavampi tauti.
Toivothan että paranee seuraahvaan lumisatheesheen.
Mulla ko' katkes lumilapiosta varsi - laiton uuen - vanhasta lehemän-kettinkistä.
Laiton lapion nauhlan roikkumhan - niinko varotukseksi työhläile jäläki-polovile työn vaarallisuuesta...!
Hyyää vuoen loppua...!

trina kirjoitti...

Meillä mies on hankkimassa lumilinkoa mökille tien auraukseen, että olisi helpompi kävellä, nyt kun joutuu kulkemaan lumihangessa. Mahtaako nuo olla hyviä laitteita?

Raakki kirjoitti...

Ei voi konetta moittia jos toisen kerran hihnat joutuu vaihtamaan, kun tuo linko on jo yli 30 vuotta vanha. Ei siis mene remontti enää takuuseen ja hihnat on muutenkin kulutustavaraa. ;)

Kyllä laatumerkit on ihan hyviä ja hintansa arvoisia, mutta sellaisia tuntemattomia halpismerkkejä en ainakaan itse hankkisi.

Tuo Honda on ollut todella luotettava kone. Aina lähtee hyvin käyntiin pakkasillakin, enkä ole sille muuta huoltoakaan tehnyt, kuin öljyt moottoriin välillä vaihtanut.

Tämänkin remontin olisi voinut välttää tekemällä huollon joskus kesällä. Eli ihan omaa syytä, että nyt pari kertaa jouduin kolan kanssa lumityöt tekemään.

Katja Lammi kirjoitti...

Kyllä kannatta tosiaan tommosiin käyttövehkeisiin hiukan sijoittaa,ettei tarvi olla parin vuoden välein ostamassa uusia kojeita.

Raakki kirjoitti...

Tosi on. Olisin varmaan tuon reilun kolmenkymmenen vuoden aikana joutunut ostamaan useammankin kertakäyttövehkeen.

Kyselin uuden hintaa maahantuojalla osia hakiessani ja tosi hintavia Hondan vehkeet kyllä ovat. Pikkuisen isompi uusi malli kaikilla hienouksilla maksaa noin 4000€, mutta jos sitäkin käyttää 30 vuotta, niin ei se vuotta kohden mahdoton raha ole hyvästä ja luotettavasta koneesta.

Ei voi muuta kuin ihmetellä, että Suomeenkin tuodaan jotain tuntemattoman valmistajan tekemiä koneita, joita myydään 500 -1000 eurolla. Ne ei mitenkään voi laadullisesti olla kovin kummoisia ja parin vuoden päästä ei maahantuojaa välttämättä enää löydy, puhumattakaan varaosista.

Luotettava maahantuoja takaa varaosien saannin kymmeniksi vuosiksi. Vielä löytyi hihnat ja jotain muutakin pientä varaosaa tuohon minunkin vehkeeseeni, joka on muistaakseni hankittu vuonna 1978.

Itse olen jo niin vanha, etten ihan äkkiä raaskisi uutta Hondaa hankkia, kun sen käyttöaika itselläni kuitenkin jäisi aika lyhyeksi ja siksi yritän pitää tuota vanhusta kunnossa.

Varaosiin meni nyt noin 50€ ja kun aikani sen kanssa tuhraan, niin eiköhän siitä vielä kalu tule.