Panoraamakuva pihasta.

Panoraamakuva pihasta.

perjantai 25. toukokuuta 2012

Taimipäivä.

Tänään oli siis Helsingissä Maatiaisen kevättaimipäivä.
Olin eilen kaivellut sinne mielestäni valtavan määrän karhunlaukan taimia.
Niitä alkoi mennä heti paikalle saavuttuani ja yhdessä hujauksessa niitä oli mennyt kolme laatikollista seitsemästä. Siinä vaiheessa jouduin jo rajoittamaan yhdelle ihmiselle myytävien taimien määrää, koska tarkoitus oli saada jaettua niitä mahdollisimman monelle. Olisi ollut sääli, että kaikki työstä taimipäivätapahtumaan tulevat jäisivät ilman niitä.
Lähdin itse sieltä pois ennen iltapäiväruuhkaa ja pyysin, että yksi laatikollinen niitä säästettäisiin myöhäisempiä tulijoita varten ja kullekin annettaisiin vähän pienempi määrä, koska tarkoitus on todellakin, että itse kukin alkaa niitä kasvattamalla lisäämään itse, eikä osta kerralla isoa kasvustoa.
Keväällä pohdittiin kyllä, että pitäisikö ne ruukuttaa valmiiksi, mutta katsoin sen aika suuritöiseksi hommaksi ja toisaalta ajattelin, että nuo kulkevat kätevämmin noin paljasjuurisina muovipussissa. En osannut huomioida sitä, että kun niitä näyttää olevan paljon, niin niitä myös otetaan suurina erinä ja silloin niitä ei riitä kaikille halukkaille.
Ensi keväänä ne ilmeisesti täytyy ajoissa ruukuttaa, jolloin niitä ei lähde kymmenittäin samalle ihmiselle ja kaivuutyökin jää sitten pienemmäksi.
Maatiaisen ideahan on nimenomaan pyrkiä levittämään ja säilyttämään vanhoja ja harvinaisia kasveja, jolloin niiden säilyminen on varmempaa, kuin jos koko erä annetaan yhdelle tai muutamalle ihmiselle.
Meiltä taimipäiville meni myös hyvin vanhoja daaliajuurakoita, jotka olimme jossain vaiheessa ottaneet säilyttämistä ja lisäämistä varten. Nyt niistä tuli jakopaloja aika monelle muullekin ja meilläkin on edelleenkin kyseiset lajikkeet kasvamassa, kukkimassa ja lisääntymässä.

Päivän kuva.

Hieno aurinkoinen päivä tänäänkin, lämmintä on jo nyt 15 astetta..
Maatiaisen taimipäivät on ohjelmassa tänään.

Illan viimeinen kukka.

Tulppaani, Tulipa sp.
24.05.2012