Panoraamakuva pihasta.

Panoraamakuva pihasta.

torstai 1. marraskuuta 2012

Illan viimeinen kukka.

Daalia, Dahlia sp.
20.10.2012.

Päivän kissakuva.

Kauno on kyllä todella vaivaton kissa, kun sillä on ihan säännöllinen päivärytmi.
Se herää joskus viiden/kuuden aikoihin ja lähtee silloin ulos.
Ehkä kaksi tai kolme kertaa päivän aikana se käy sisällä syömässä,
mutta muutoin se liikkuu ulkona koko päivän.
Sisään se tulee noin kahdeksan aikoihin illalla ja kun se on saanut iltapalana pari kinkkusiivua, niin se menee kiltisti nukkumaan.
Nyt se heräsi kanssa syömään,
kun Vieno tuli kotiin ja annoin sille ruokaa.
Nyt laitettiin tuohon sohvalle vähän suojaa,
kun kissat joskus menivät siihen suoraan kuratassuineen.

Sisällä kukkii.

Amaryllis, (jaloritarinkukka), Hippeastrum x hortorum.
01.11.2012.
Evakkoamaryllis antaa taas väriä marraskuuhun. :)

Sontakuskin hommia.
Tänään sain jatkettua pihan siivoamista ja ehdin hakemaan pari peräkärrykuormaa pollenparasta kompostiin lehtien sekaan. Toista kuormaa hakiessa täytyi vähän katsella ja kuvailla hevosia, kun ne tulivat tallille laitumelta.

Noista sontakuskin hommista tulee aina mieleen 1950-luku kotipuolessa. Silloinhan ei vesivessoja ollut juuri nimeksikään, vaan taajamissakin oli piharakennus, jossa oli käymälä ja siinä pitkä rivi reikäistuimia. Luonnollisesti niitäkin täytyi aina välillä tyhjentää, eikä se onnistunut ihan omin voimin, vaan silloin sen hoiti ihan virallinen sontakuski hevoskärryjen kanssa.

Jokainen tietää, ettei se välttämättä ole ihan niitä fiksuimpia töitä mennä talikon kanssa tyhjentämään toisten käymälöiden alustoja hevoskärryyn ja sitten kuskata tavara pois. Kyseinen kuski oli keksinyt, että sitä hommaa pystyy tekemään paremmin viinan voimalla. Kaikki sen tiesivät - niin myös poliisit, joiden olisi tehnyt mieli saada kuski kiinni ohjasjuoppoudesta.

Eihän silloin mitään alkometrejä ollut ja poliisit kyselivät, että onkos sinulla siellä viinaa. Kuski oli painanut pullonsa kuorman sekaan piiloon ja sanoi, että sopii tulla tutkimaan kuorma. Kyllähän poliisit näkivät, että kaveri oli vähän ottanut, mutta eivät alkaneet etsimään pulloa, eikä edes huugoa käsketty sanomaan, kun kuorma lemusi aika tavalla.

Päivän kuvat.


Eilen illalla sain lehti-imurilla vähän siivottua tienvarren kukkapenkkejä,
vaikka lehdet olivat osaksi jäässäkin.
Nyt pitäisi sitten lähteä hakemaan hevonpeetä kompostiin lehtien lisäksi.