Panoraamakuva pihasta.

Panoraamakuva pihasta.

torstai 10. tammikuuta 2013

Onneksi kaikki hinnat ei nouse! ;)

Tahtoo välillä harmittaa niin ruuan, kuin muidenkin kulutustarvikkeiden hintojen nousu, kun palkat ja eläkkeet kuitenkin pysyvät miltei samoina olemattomien korotusten jälkeen.

Nyt kuitenkin voi olla ihan tyytyväinen siihen, ettei kaikkien valmistajien hinnat ole nousseet pitkään aikaan.

Hyvää esimerkkiä näyttää tuo kuvaamani Palmolive saippua, jonka hintaa ei ole nostettu, vaan hinnankorotus on korvattu tyhjällä tilalla pakkauksessa, eikä sitä edes huomaa kuin vasta otettuaan saippuan pakkauksesta.

Kätevää, eikö totta?
Ei tarvitse asiakaspalvelun ottaa vastaan purnauksia hinnankorotuksesta. ;)

Eikä tämä ole mikään ihan uusi keksintö. Muun muassa Oululainen on sitä menestyksellisesti käyttänyt leipiensä kanssa. Ruispalat olivat pitkään 12kpl:n pusseissa, mutta sittemmin ne laitettiin 9kpl:n pusseihin ja hintaa laskettiin malliksi noin 10%, mutta todellisuudessa leivän hinta nousi reippaasti.

Saarioinen teki myös taikatempun Lauantaimakkarasiivujen kanssa. Pakkaus oli aikaisemmin 300g, mutta loppuvuodesta pakkaus muuttuikin 220g ja hinta säilyi samana.

Saapa nähdä koska joku valmistaja keksii, että saippuan voisi tehdä kokonaan ontoksi, jolloin materiaalia säästyisi vielä enemmän!

2 kommenttia:

Kalle kirjoitti...

Tuo on muuten totta ja laittaa harmittamaan kun kokoajan saa samalla rahalla vähemmän ja vähemmän. Lähikaupasta hain eilen ehtoolla yhden kotimaisen kurkun, 6 pientä kotimaista tomaattia ja purkin maitoa. Hintaa kertyi 7,68€. Pistää miettimään et voisikohan tulevana kesänä kasvattaa omat tomaatit ja kurkut parvekkeella tai hakea suoraan tilalta...

Raakki kirjoitti...

Niin, ja Kuluttajaviraston ansiosta maitopurkistakin saa pian maksaa 30% enemmän! :(