Panoraamakuva pihasta.

Panoraamakuva pihasta.

torstai 28. helmikuuta 2013

Hirvituhoja.Tänä aamuna huomasin tuolla kallion luonnonalueella outoja jälkiä ja lähdin kahlaamaan hankeen katsomaan, että mikä ne on sinne tehnyt. On tuota lunta nyt todella paljon ja aika työlästä siellä oli kävellä, kun jalat uppoavat lumeen polvia myöten. Eikä tuolla enää muut pystykään liikkumaan, kuin rusakot, jotka eivät uppoa lumeen ja hirvet, joilla on riittävän pitkät jalat.

Ja hirvihän siellä oli ilmeisesti viime yönä liikkunut etimässä syötävää, mutta aika vähän sille kelpaavaa meidän metsikössä on. Vain pari mäntyä se oli katkaissut ja syönyt niistä uudemmat versot. Tarkkaan se oli alueen kierrellyt ja parissa kohtaa makaillutkin hangessa. Taitaa olla jo yli kolmekymmentä vuotta siitä, kun hirvi on meidän tontilla käynyt, ei ainakaan jälkiä ole näkynyt.

Pitäisiköhän sitä nyt sitten laittaa valtiolle menemään vahinkoilmoitus hirven aiheuttamista metsävahingoista?

3 kommenttia:

Monisuuntaista kirjoitti...

Tottahan toki;hakemus vaan vetämään :)

Saisikohan itämättömistä petunian siemenistä jonkinsortin maataloustukiaista?

Raakki kirjoitti...

Sitähän minäkin, että tuo kahden keskenkasvuisen mäntytukkipuun menetys on näin pienen metsän omistajalle prosentuaalisesti aikamoinen menetys, jonka aiheutti valtion omistama eläin, joten kyllä ne puut pitäisi jostain hirvivahinkorahastosta korvata! ;)

Tuota en oikein tiedä, että kenen vastuulla ne petunian siemenet mahtaakaan olla, ettei vain peräti ihan EU:n?

Monisuuntaista kirjoitti...

:D :D