Panoraamakuva pihasta.

Panoraamakuva pihasta.

perjantai 28. kesäkuuta 2013

Kesän perhoshuipputapaus.

Stegania cararia, kilpimittari.
Viime yönä sain valolta kuvattua todella harvinaisen perhosen, jota on tavattu Suomessa vain noin parikymmentä kertaa ja se on toistaiseksi 100 pinnan havainto, eli aivan kuin maalle uusi laji.
Elävänä tuota ei ole tainnut kukaan muu Suomessa vielä kuvata, vaan havainnot ovat ilmeisestikin tulleet rysäpyynnistä ja ihan rannikolta, eli tuo on pisimmälta sisämaasta tehty havainto. Virolahden ja Imatran seudulta on pääosa aikaisemmista havainnoista ja nämä ilmeisestikin tulevatkin Venäjän puolelta.

6 kommenttia:

Monisuuntaista kirjoitti...

Onnittelut bongauksesta!

Jouni Väliaho kirjoitti...

Onneksi olkoon minunkin puolestani.
Oletko muuten postannut joskus aiemmin, miten ja minkälaisilla välineillä kuvaat perhosia? Itseäni voisi myös kiinnostaa moinen homma. En jaksaisi käydä läpi kaikkia blogi postauksiasi.
Olen joskus kauan sitten kerännyt perhosia perinteiseen tapaan, mutta tuo valokuvaus voisi olla helpompi tapa dokumentoida havikset.

Raakki kirjoitti...

Kiitoksia!

En ole kovin paljoa blogikavereita viitsinyt vaivata näillä perhosjutuillani ja siksi en ole kovin paljoa harrastuksestani kertonutkaan täällä.

Mielessä on kyllä ollut että tekisin joskus, kun aikaa on, jonkinlaista selostusta perhosharrastuksestani blogiinkin.

Viime talvena kerroin ja näytin kuvia systeemeistäni ja harrastuksestani Helsingissä Tieteiden talolla Suomen Perhostutkijain Seuran tilaisuudessa.

Päämääränä olikin saada levitettyä tietoisuutta siitä, että perhosia voi harrastaa pelkästään kamerankin kanssa ja siihen riittää ihan peruspokkarikin, kun sen käytön opettelee kunnolla.

Parhaillaan vaan on niin kiire aika, etten tahdo ehtiä edes perhoskuviani käymään läpi, mutta kasellaan jos tulisi riittävästi sadepäiviä. ;)

Raakki kirjoitti...

Hakusanoilla voi helposti etsiä blogista haluamaansa aihetta koskevat jutut.

Eli jos haluaa katsoa vain perhosjuttuja, niin sivun alhaalla on hakusanaluettelo ja sieltä valitsee sanan Perhonen, niin systeemi näyttää vain ne jutut.

Monisuuntaista kirjoitti...

Minä en tiedä sen enempää mistään perhoslajeista sun muusta,mutta mielelläni katson aina kuvia kauniista eläimistä :)

Raakki kirjoitti...

Harva blogini seuraajista ja kevereistani naamakirjassakaan niistä tietää ja olisi kiinnostunut.

Hyönteisporukka on oma rotunsa, enkä halua ketään kyllästyttää omilla jutuillani, vaan enimmäkseen laittelenkin kuvia Facebookin perhosryhmään, jossa kaikki ovat niistä kiinnostuneita ja halukkaita oppimaan niistä lisää.