Panoraamakuva pihasta.

Panoraamakuva pihasta.

keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Päivän kuvat.

 Viime yönä oli tarkoitus kuvata auringonnousuakin,
mutta puoli neljän aikoihin alkoi taivaalle kertyä pilviä...

 ...vettä on aamun kuluessa satanut vain pari milliä,
mutta kasvillisuus on nyt todella märkää lehdistöltään...

...eli päivän puutarhakierrokselle tarvitaan ilman muuta saappaat.

Näyttää vähän siltä, että paras sateentekokonsti on sopia puutarhavierailusta jollekin päivälle, koska lähes joka kerta on sille päivälle tullut vesisade.

Pari kesää takaperin oli muorin sukulaiset Polvijärveltä keränneet kimpaan kasaan ja lähtivät katsomaan puutarhaamme ja silloinkin sattui koko kuukauden ainoa kaatosade juuri sille päivälle.

Nytkin on ollut jo toista kuukautta auringonpaistetta ja hellettä, mutta kun täksi päiväksi ja huomiseksin on tulossa puutarhavieraita, niin tottakai nyt on sitten paikat märkinä. Toivottavasti ei nyt kuitenkaan mitään kaatosateita sattuisi.

Unikoiden ja monien muidenkin perennojen kukat liimautuvat ja rupsahtavat sateessa, joten olisi nyt voinut olla vielä nämä pari päivää vähän kuivempaa, vaikka sade kyllä muutoin tulee todella tarpeeseen.

2 kommenttia:

Monisuuntaista kirjoitti...

Vähän sama juttu,että anoppi tulee ihan varmasti yllätyskylään juuri sinä päivänä,kun tiskipöytä notkuu täynnä tiskejä ja villakoirat vilistävät pitkin nurkkia ;)

Raakki kirjoitti...

Meillä ei kyllä anoppi ole tullut koskaan yllätyskylään, kun hän asuu niin kaukana ja on jo aika iäkäs.

Tuo sukulaisvierailukin oli sovittu jo kuukausia etukäteen ja oli vaan huono tuuri, että sateettoman kesän ainut kaatosade sattui sitten juuri sille päivälle.