Panoraamakuva pihasta.

Panoraamakuva pihasta.

torstai 17. tammikuuta 2013

Illan viimeinen kukka.

Orvokki, Viola sp.
06.06.2012.

Kesän perhonen.

Nymphalis c-album, liuskaperhonen.
27.07.2012.
On tämä jännää näiden nimien kanssa.
Tällä on ollut suomenkielisenä nimenä vuorotellen herukkaperhonen ja liuskaperhonen, joka näyttäisi nyt olevan viimeisin versio ainakin uusimman kirjan mukaan.
Viime vuodet tuo on ollut Nymphalis-suvussa, mutta uudessa Suomen ja Euroopan päiväperhoset -kirjassa sen suku onkin Polygonia.

Päivän kissakuvat.

Kauno pöytäkoristeena ja...
...Vieno kukkia katselemassa.

Turun reissu.

Eilen ajelimme Turun suunnalla. Menomatkalla poikkesimme Salon lähistölle ja vietiin pikkuisen siemeniä Maatiaisen siemenien pussittamista ja lähettämistä hoitavalle henkilölle. Sitten poikkesimme katsomassa Kauppilan valikoimia ja sen jälkeen ajelimme Turkuun ja poikkesimme syömässä sataman lähistöllä. Tapasimme siellä Aarno Kasvin, joka lähti mukaamme Ruissaloon kiertelemään kasvihuoneet. 

Päivä oli pilvinen ja lumisateinen...
...Pentti, Aarno ja Pirkko...
...veripasuuna kukkii...
...samoin kameliat...
...banaanisato...
...on kypsymässä...
...kaktushuone, josta lähetetään...
...jossa puhu kasville ohjelma.

Tuo ohjelma lähetetään siis Turun Radiossa, mutta lähetystä pystyy netin kautta kuuntelemaan muuallakin Suomessa ja linkistä voi kuunnella vanhempiakin lähetyksiä:

Ihan mukavaa on tällaisilla ilmoilla käydä noissa kasvitieteellisissä puutarhoissa, on eräänlainen halpa etelänmatka näin keskellä talvea.

Takaisin ajelimme Raision kautta ja kiertelimme alueen puutarhamyymälät. Pirilän Kukkatalossa sai ottaa ilmaiseksi myymättä jääneitä hyasinttejä. Käykääpä lähellä asuvat hakemassa niitä pois, etteivät mene kaatopaikalle. Oli siellä paljon alennetuillakin hinnoilla kukkia myynnissä.


Päivän vertailukuvat.

17.01.2013.
17.07.2012.