Panoraamakuva pihasta.

Panoraamakuva pihasta.

perjantai 5. huhtikuuta 2013

Päivän orkidea.Phalaenopsis hybridi. 
Tämä aloittelee taas kukintaa ja kasvattelee samaan aikaan uutta kukkavanaakin.

Toukka ja perhonen.Calophasia lunula, kannusruohoyökkönen.
Toukka ja siitä kehittynyt aikuinen perhonen.

Perhoskuvista asiaa.

Olen tässä talven mittaan yrittänyt urakoida perhoskuvien nimeämisen kanssa ja sitten myös niitä laitella kotisivuilleni.

Useita tuhansia kuvia on tullut kaikkiaan käytyä talven aikana läpi ja perhoset ovat saaneet nimen ja olen ne merkannut samalla myös Havaintotietokantaan.

Viime aikoina sitten olen kuvia tehnyt kotisivuille, eli lisännyt sinne puuttuvia lajeja sekä vaihtanut huonojen kuvien tilalle parempia, jos olen sellaisia jostain lajista onnistunut saamaan.

Vaikka pyrin vähän karsimaan ainakin huonompien kuvien määrää, niin siltikin kokonaiskuvamäärä sivuilla on kasvanut noin tuhannella ja nyt sivuillani on kaikkiaan 13.337 ja niistä pääosa on perhoskuvia.

Tärkeimpänä alueena olen pitänyt isoja perhosia, sillä niitä yleisimmin tulee vastaan ja koska sivustoa pyrin kehittämään nimenomaan tunnistuskäyttöön, niin niistä on varmaankin eniten hyötyä nimen etsimisessä perhosille.

Olen saanut apua perhosten nimeämiseen eniten Hyönteisfoorumin perhosexperteiltä, mutta myöskin yksittäisiltä harrastajilta ja osan helpoimmista olen nimennyt itse. Pyrin ilman muuta siihen, että kaikki kuvat olisi oikein nimettyjä, mutta sataprosenttiseen varmuuteen ei tietystikään pääse omin konstein, eikä ihan jokaista voi varmistaa. Jos sivuilta joku löytää väärin nimetyn yksilön, niin olisin mielissäni korjauksesta ja muustakin palautteesta sivujen suhteen.

Lista sivuista, jotka olen tarkistanut ja päivittänyt tämän talven aikana:

- Kehrääjät
- Kiitäjät
- Päiväperhoset
- Muut lajit
- Yökköset 1
- Yökköset 2
- Yökköset 3

Isoista perhosista on vielä vanhat kuvat mittareissa ja yritän kyllä niitä vielä kevään mittaan tehdä, jos vaan huonoja ilmoja riittää. Pikkuperhoset, eli koiperhoset, koisat, kääriäiset ja sulkaperhoset taitavatkin sitten jäädä ensi talven hommiksi.

Huomenna 06.04.2012. järjestää Suomen Perhostutkijain Seura ry. Helsingissä aloitteleville perhosharrastajille tapahtuman, jossa kerrotaan perhosharrastuksesta ja kuvaamisestakin. Tuo perhostenkuvausharrastus sopii ihan hyvin puutarhaihmisille ja jos joku on kiinnostunut asiasta, niin tervetuloa mukaan sillä tapahtuma on kaikille avoin eikä edellytä seuran jäsenyyttä.

Tarkempia tietoja tapahtumasta löytyy täältä ja täältä.

Päivän vertailukuvat.

05.04.2013.
05.05.2012.