Panoraamakuva pihasta.

Panoraamakuva pihasta.

keskiviikko 15. toukokuuta 2013

Päivän orkidea.

Phalaenopsis hybridi.

Tänään sain hätäisesti uitettua orkideat. Muutoin niiden kuvaaminen onkin jäänyt taas aika vähiin ja osa niistä onkin lopettanut kukintansa kesäksi.

Koolinkia.


Rakentalle oli tullut kakkosnelosta yli oman tarpeen ja minä tarvitsen niitä autotallin kattoremonttiin. Nyt on kattopellit ja koolaustarvikkeet pihassa, joten eiköhän se remonttikin tämän kesän aikana tule tehtyä.
Huomenna on maalaustalkoot. Sitten täytyy puutarhahommat saada järjestykseen ja sen jälkeen voisi aloitella kattoremonttia, jos kelit sallivat.

Aurinko paistaa ja linnut laulaa.

Ilmat sen kuin paranee vaan. 
Viime yö oli aika vilpoinen, mutta nyt aurinko taas lämmittää ja on tulossa hieno ilma.

Meillä karhunlaukat ovat villiintyneet viinimarjapuskien alla ja leviävät siellä hyväksi maanpeitekasviksi. Olen kokeillut niitä kasvattaa myös kukkapenkeissä, mutta ne ovat liian kuivia ja aurinkoisia paikkoja karhunlaukoille.

Jos noita istuttaa sopivan varjoiseen ja kosteaan paikkaan, niin ne siementävät ja leviävät todella voimakkaasti. Siementen itävyys ilmeisestikin laskee ja hidastuu, jos ne ovat vanhoja. Siemenkasvatus onnistuu siis parhaiten kylvämällä syksyllä tuoreita siemeniä, eli tilanne näyttää olevan sama mooseksenpalavallapensaalla.