Panoraamakuva pihasta.

Panoraamakuva pihasta.

keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Sadepäivä.

Tämä on ollut todella hyvä päivä, kun vettä on sadellut koko päivän pikkuhiljaa ja nyt mittariin on kertynyt vettä jo 9 milliä ja sade jatkuu edelleenkin.
Onkimadotkin näköjään etsivät uutta paikkaa, kun entinen on tainnut kastua.
Aika mahtava mato, kun se venyi parhaimmillaan melkein 44 numeron saappaan mittaiseksi.

Tiemaalaus uusittiin...

Viime kesänä meidän maantielle tehtiin remontti ja sitten uusi päällyste pintaan.
Tieremontti näyttää onnistuneen suhteellisen hyvin tässä vaikeassa ja routivassa maaperässä, mutta ajoratamerkintöjen tekijöitä en oikein ymmärrä.

Meidän tieliittymä vaan suljettiin omituisesti keltaisella sulkuviivalla: http://www.raakkila.com/2012/07/paivan-kuvat_04.html

Nykyään on todella vaikeata löytää ketään asioista tietävää, mutta pitkän selvittelyn jälkeen sain sähköpostiini vastauksen:

Hei

Kiitos viestistä!

Tiedustelin asiaa ja sain tiedon, että liittymänne kohdalta poistetaan
keltainen sulkuviiva.

Ystävällisin terveisin
Arja

Liikenteen asiakaspalvelu
PL 297
33101 TAMPERE
puh. 0206 90 300 (ark. klo 9–16)
liikenteen.asiakaspalvelu@ely-keskus.fi

Mitään ei kuitenkaan tapahtunut ja olemme rikkoneet keltaisen viivan sääntöä jo lähes vuoden ajan. Talven aikana viiva oli kuitenkin kulunut lähes näkymättömiin ja arvelin tuon meidänkin liittymän kohdan tulevan korjatuksi nyt, kun tiemerkintöjä jälleen tehdään.

Toisin kuitenkin kävi ja nyt olemme taas tavallaan pussissa, jos noudatamme keltaisen sulkuviivan sääntöä. Ja meille tulevien vieraidenkin on syytä tulla Ojakkalan suunnasta, tai jos tulevat Helsingin suunnasta, niin on ajettava ohitse ja käytävä kääntämässä jossain sopivassa kohdassa.
 Ja meiltä lähdettäessä kannattaa muistaa, että vaikka olisi menossa Ojakkalaan, niin sinne ei voi suoraan kääntyä, vaan on lähdettävä oikealle Helsingin suuntaan ja sitten jossain käännyttävä, tai ajettava jonkinlainen kierros muuta kautta.

Päivän orkidea.

Cattleya mossiae 'Goliath'.Tämä oli avannut kukkansa pari päivää sitten.

Päivän kuva.

Nyt ilma on viilentynyt selvästi ja läämmintä on enää 12 astetta.
Tuulee ja vettä satelee pikkuhiljaa, joten nyt on sisätyöpäivä.