Panoraamakuva pihasta.

Panoraamakuva pihasta.

torstai 25. heinäkuuta 2013

Kuumuus ja kuivuus jatkuu.

 
Aina sanotaan, ettei saisi valittaa kuumuudesta kesällä, mutta itse en näistä tällaisista kesistä kyllä oikein tykkää...

 ...kukat kärsivät paahteisissa paikoissa ja suurin osa kukinnoista on jo ohitse...


...eikä näytä viljankaan tilanne oikein hyvältä täällä, kun varretkin kuivuvat pystyyn...

...luonnonkukat alkavat olla jo siemenvaiheessa, joten perhosille ei tahdo enää luonnosta löytyä ravintoa.

Perhosasiantuntijat pelkäävätkin tämän kesän vaikeuttavan perhosten lisääntymistä ja selviytymistä talven yli, joten ensi kesänä niitä voi olla huomattavasti normaalia vähemmän.


Nyt kannattaisikin laittaa noita perhosbaareja, vaikka ei muutoin perhosia harrastaisikaan. Onhan perhosia mukavaa katsella pihassaan ja niiden ruokkiminen saattaa auttaa niiden lisääntymiseen ja talvehtimiseenkin.

Sammakko saalistaa.


Viime yönä seurasin sammakon saalistushommia perhosvalolla.
Olen aikaisemminkin huomannut, että sillä ilmeisestikin on aika huono näkö ja ja näyttää ihan siltä, että se loikkaa saalista kohti ihan summanmutikassa. Eli ilmeisestikin se näkee vain jotain hämärää liikettä ja loikkaa suu auki sitä kohti. Paljon tulee huliloikkia, mutta joskus sentään onnistuukin ja saa syötävää.

Päivän kissakuvat.


 Nyt on mukavampaa ottaa päivänokoset sisällä viileämmässä.

Päivän kuva.

Nyt se ennustettu lämmin jakso tuli sitten meillekin.
Nyt on lämmintä 23,4 astetta ja on jo nyt aika läkähdyttävää.

Perhosiakin on nyt pitkastä aikaa liikkeellä pihapiirissä aika mukavasti.
Syöteissä on ollut yhtä aikaa kaksi suruvaippaa ja neljä liuskaperhosta, mutta kun niitä menee kuvaamaan, niin vain rohkeimmat jää syötille.

Eräs valokuvaaja on yrittänyt jo pidemmän aikaa tulla meille kuvaamaan perhosia, mutta hänelle sattuu ne vapaat ajat juuri sateisille tai tuulisille ja kylmille päiville. Eilen oli juuri sellainen päivä, että hänellä olisi ollut aikaa, mutta vain yksi suruvaippa kävi syötillä.
Tänään perhosia on ollut aika mukavasti liikkeellä heti kun pilvet hävisivät taivaalta ja aurinko tuli esiin, mutta kuvaajalle oli varattu muita hommia juuri torstaiksi ja perjantaiksi.
Ainakin viisi liuskaperhosta, kolme suruvaippaa, puolisen tusinaa sitruunaperhosta, kolme lanttuperhosta ja yksi neitoperhonen oli näkyvillä lyhyen ajan sisällä.
Täytyykin tästä lähteä katselemaan, että löytyykö muitakin lajeja.