Panoraamakuva pihasta.

Panoraamakuva pihasta.

torstai 17. lokakuuta 2013

Päivän kissakuva.

Viime aikoina Kauno on nukkunut tuossa kupissa yöt ja Vieno sängyssä.
Tänään, kun oli vähän viileämpi päivä, niin molemmat kissat nukkuivat päivlläkin sisällä ja Vieno olikin nyt vallannut kupin ja Kauno makaili lattialla matolla, vaikka meillä on nyt kaksikin tuollaista makuupetiä kissoille.

Syystöitä.Nyt on pikkuisen huono omatunto, kun olen tänään puhaltanut turhakkeen kanssa puiden lehtiä kasaan kompostiin kuskattavaksi, enkä jättänyt niitä paikoilleen. Tämä nyt vaan on ollut meidän systeemi iät ja ajat ja varmaan näin tehdään varmaan niin kauan, kuin vain jaksetaan.
Meillä tuo komposti on ainut lannoitussysteemi ja siksi lähes kaikki puiden lehdet kerätään sinne ja tehdään niistä multaa pollen parhaan sekoituksena.
Toisekseen en halua lehtien maatuvan tielle ja piha-alueelle ja liian paksuna kerroksena lehdet tukahduttavat nurmikon lopullisesti, eikä kevään pikkusipulitkaan pääse kukkimaan lehtikerroksen läpi, kun madot eivät kuitenkaan kovin paksua kerrosta pysty talven aikan syömään.
Eli meillä ravinteiden kierto toimii kompostin kautta ja silloin se kohdistuu juurin niihin kohtiin, johon sitä eniten tarvitaan ja vielä lannalla vahvistettuna.

Päivän kuvat.
Laitan eilen iltapäivällä ottamani ruskakuvat,
koska ne todennäköisesti ovat viimeiset tältä syksyltä.
Kallion koivuissa oli vielä lehtiä aika paljon, vaikka muualla puut olivat jo paljaita.