Panoraamakuva pihasta.

Panoraamakuva pihasta.

maanantai 12. lokakuuta 2015

Liiteri täynnä puita.


Selailen tässä vähän vanhempiakin kuvia ja syyskuun puolivälissä olin saanut puut liiteriin.
Liiteri on nyt tupaten täynnä klapia ja klapimittaan katkottuja pöllejä.
Niin siinä sitten kävi, että minunkin oli hankittava tuo klapikone,
kun olkapää vihoittelee, eikä kestä enää kirveen kanssa pilkkomista.

6 kommenttia:

Tuula ja Pönö kirjoitti...

Käytännöllinen laite, hyvä ostos, et varmasti tule katumaan ostosta.
Vielä kun saisit apuneuvon kuusiaidan leikkuuseen ...

Jos on yhtä hienoja keksintöjä kuin klapikone, niin mitä sitä iseään rikkomaan.

Raakki kirjoitti...

Olen aina tykännyt puiden pilkkomisesta kirveellä ja pitänyt sitä hyvänä kuntoilunakin, mutta nyt tuo kipuileva olkapää sitten pakotti hankkimaan klapikoneen.
Tuskin enää mieli tekeekään kirveen kanssa alkaa hommiin, on tuo niin kätevä ja kevyt vekotin käyttää.

Kuusiaidan leikkuussa pitäisi olla joku nostokorisysteemi käytössä, mutta sellaisen vuokraaminen on aika kallista. Ehkä joskus tule eteen sekin aika, että se on pakko vuokrata.

Sirkku kirjoitti...

Kysyn niinkuin ennenvanhaan koululaiset toisiltaan: "mistä ostit, paljon maksoi" - tuosta klapikoneesta siis.
Meille tuli maallemuuton myötä puuhommat ajankohtaisiksi ja toden totta, niin hauskaa, kuin kirveen kanssa töiden teko onkin, niin liika on aina liikaa. Meillä on osuus kylän yhteiseen traktorivoimalla käyvään klapikoneeseen, mutta nyt olisi kyllä oma vehje mukavampi, niin voisi tehdä puutöitä milloin huvittaa ja kerkiää.

Raakki kirjoitti...

Minä ostin tuon klapikoneen Honkkarista ja sain sen tosi edullisesti, eli 99,00€ oli joku viikonlopputarjous Klubijäsenille.

Tuo sama malli näytti olevan jossain halpisketjussa pikkuisen alle 200€ korkeammalla jalustalla.

Nyt kun olen tuota jonkin aikaa käyttänyt, niin olen todennut tuon jalattoman mallin paremmaksi. Kun sen laittaa jollekin pöytätasolle, niin puut ei aina tipu lattialle saakka ja säästyy turhalta kumartelulta sen pöytätason vuoksi.

Sirkku kirjoitti...

Kiitoksia tiedoista. Tuo jatkuva kumartelu onkin puuhommissa se osa, josta mielellään säästäisi selkäänsä. Viimeksi käytin lapsityövoimaa apuna ja selkäänsä kyllä valittelivat hekin.
Saa nähdä, millaiseksi polttopuun kulutus tulevana talvena muodostuu. Pakkasista tietysti paljon riippuu, mutta meillä myös leivinuuninlämmitysinnostus lisää puiden kulutusta. Talon lämmitykseen voi valita sähkön tai puut ja tokihan mielellään kerkiäisi niitä puita kattilan alle nakkelemaan.

Raakki kirjoitti...

Meillä puuta menee aika paljon ulkosaunassa, kun on puukiuas ja vesikin lämmitetään puilla padassa ja saunaa lämmitetään ainakin kolme kertaa viikossa.

Talonkin lämmitän nykyään pääasiassa varaavalla takalla, joka hankittiin kuusi vuotta sitten ja säästetään paljon öljyä takan avulla.