Panoraamakuva pihasta.

Panoraamakuva pihasta.

sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Päivän orkidea.

Mantinara 'Don Herman'.

4 kommenttia:

Huopalintu kirjoitti...

Kerrassaan upea! Kun olet orkideatietäjä, niin kysyisin, että meneekö normaalissa huoneilmassa perhosorkidean lisäksi mikään muu orkidea, vai tarvitseeko kaikki muut terraarion?

Raakki kirjoitti...

En minä kovin kummoinen orkideatietäjä ole, mutta on itsellänikin ihan normaalissa rintamamiestalon yläkerran huoneessa näitä Cattleya -sukuisia kukkia useampaakin sorttia ja ne pärjäävät ihan hyvin normaalissa huoneessa, kunhan saavat vaan riittävästi valoa.

Sama koskee Dendrobium -lajikkeita, eli puikkokämmeköitä. Myös Paphiopedilum -sukuiset (eli venuksenkengät) lajikkeet menestyvät ihan kohtuullisesti normaalioloissa.

Itselläni pääosa orkideoista on juuri noita Phalaenopsis hybridejä, kun ne pärjäävät vähäisemmällä hoidolla, eli kastelen kukkani kahden viikon välein ja nuo ohutjuuriset ei oikein siitä tykkää, vaan vaatisivat tiuhempaa kastelua.

Huopalintu kirjoitti...

Kiitos tiedosta. Muistaakseni minulla oli joskus puikkokämmekkä, mutta kyllästyin, kun se ei kukkinut koskaan. Onhan ne viherkasvinakin tietysti ihan kivoja.

Raakki kirjoitti...

Vähän tuurissaan noiden kukinta on minullakin, mutta kun niitä on tarpeeksi paljon, niin aina silloin tällöin joku vahingossa erehtyy kukkimaankin. ;)